Doprava zdarma od 3099 Kč
Doprava zdarma od 3099 Kč
 Vrácení 30 dní
Vrácení 30 dní
Přes 17 000 produktů
Přes 17 000 produktů

Tenisová raketa Wilson Blade 100L V8.0

% SLEVA %
6 190 Kč

Doporučená prodejní cena

4 139 Kč Ušetříte 33 %
Poslední nejnižší cena:
4 139 Kč

Nejnižší cena tohoto produktu za posledních 30 dní před aktuálním snížením.

Váha: 285
Velikost hlavy (cm2): 645
Vyvážení: 330
Hustota strun: 16/19
Kód výrobce: WR078911
Nakupujte a šetřete s
věrnostním programem
Tento produkt zahrnuje dopravu zdarma
Expedujeme do 24h
4 139 Kč Wilson Blade 100L V8.0
    ST79612.1
Wilson Blade 100L V8.0 Představujeme Wilson Blade 100L V8.0, pokračovatele ikonické řady Blade...více

Wilson Blade 100L V8.0

Představujeme Wilson Blade 100L V8.0, pokračovatele ikonické řady Blade s modernizovanou obměnou vhodnou pro současný tenis. Tento model je vybaven vyčerpávajícím seznamem nejmodernějších technologií, speciálně navržených pro zvýšení vašeho výkonu a vyniknutí na kurtu. Představuje dokonalou kombinaci síly, kontroly rotace a přesnosti a definuje nové měřítko pro profesionální rakety.

Vlastnosti a design

Hlava rakety Blade 100L poskytuje kromě vynikající síly a přístupu ke spinu také potřebnou kontrolu, což přispívá k celkově vyšší efektivitě. Díky vyvážení mírně nakloněnému směrem k těžišti rakety zajišťuje optimální kompromis mezi kontrolou a dynamikou úderů.

Pozoruhodná technologie

Wilson Blade 100L V8.0 v sobě integruje několik převratných technologií, včetně: - FORTYFIVE pro větší pružnost a stabilitu - DIRECT CONNECT TECHNOLOGY zlepšuje cit a zvyšuje spojení hráče s míčkem - TOP GRIP TAPER nabízí pohodlnější úchop horní částí ruky - BRAIDED GRAPHITE+BASALT pro lepší pružnost a lepší držení míčku - PARALLEL DRILLING pro konzistentní a šetrnější odezvu lůžka struny - ERGONOMIC END CAP nabízí měkký a pohodlný úchop

Speciální nabídka!

S potěšením nabízíme ke každé zakoupené raketě sadu strun Luxilon ECO Power 1,25 mm a servis zdarma.

Produktové číslo: ST79612.1
Kód produktu: WR078911
Řada raket: Blade
Váha: 285 ? více
Velikost hlavy (cm2): 645 ? více
Vyvážení: 330 ? více
Hustota strun: 16/19 ? více
Tuhost rámu (RA): 69 ? více
Délka: 68,6 ? více
Profil rámu: 22/22/22 ? více
Materiál: grafit
Hlavní barva: vícebarevná
Výplet: ne
Obal: ne
Tlumítko: ne
Technologie
Parallel Drilling
Top Grip Taper
FortyFive
Direct Connect Technology
ERGONOMIC END CAP - Wilson
Jak vybrat tenisovou raketu? Jaká tenisová raketa bude pro mě ta pravá? Takovou otázku si...více
Jak vybrat tenisovou raketu

Jak vybrat tenisovou raketu?

Jaká tenisová raketa bude pro mě ta pravá? Takovou otázku si klade každý začínající tenista. Tenisová raketa není něco, co si kupujete příliš často – jednou za pár (někdy i tucet) let. Mnoho parametrů rakety ovlivňuje potěšení a radost z hraní tenisu. Popis hlavních parametrů rakety by měl být uveden na jejím rámu (na různých místech - záleží na výrobci), často jsou však neúplné a špatně čitelné, zejména pro začínající hráče. Pro snazší výběr správné rakety i pro „čtení“ jejích parametrů uvádíme níže hlavní vlastnosti, na které si musíte dát při nákupu rakety pozor, aby co nejvíce odpovídala individuálním dovednostem a potřebám hráče.

 Velikost a tvar hlavy

Rakety mají různé tvary a různé velikosti hlavy. Co se týče tvaru hlavy, neexistuje jednoznačné posouzení, který tvar je dokonalý a doporučený pro adekvátní skupinu hráčů. Většina hlav má tvar „klasického vejce“. Používáme určitá klasifikační pravidla pro popis velikosti hlavy rakety. Velikost hlavy rakety je uvedena v centimetrech (palcích) čtverečních a vztahuje se k ploše hlavy rakety. Velikost hlavy rakety je zodpovědná za sílu a přesnost úderu.

Existují tři základní velikosti hlavy raket:

  • Midsize (malá) - 85-93 čtverečních palců
  • Midplus (střední) – 94 – 103 čtverečních palců
  • Oversize (velká) - přes 104 čtverečních palců

Čím větší je hlava rakety, tím větší je síla úderu. Hráč proto bude muset vynaložit méně vlastní síly, aby odpálil míček na druhou stranu hřiště. Navíc u raket s velkou hlavou je větší tzv. „sweet spot“, což je centrální pole výpletu, které zajišťuje optimální zásah míčku. Raketa s menší hlavou má za následek, že je míček vypružen menší silou, takže hráč musí do každého úderu vložit více síly. Malá hlava dává mnohem větší schopnost ovládat míč a přesnost úderu.

Závěrečná doporučení:

  • Začátečníci – by měli hledat hlavy od 660 čtverečních centimetrů (102 čtverečních palců)
  • Středně pokročilí hráči – hlavy o velikosti od 645-690 čtverečních centimetrů (100-107 čtverečních palců)
  • Pokročilí hráči – velmi individuální, ale obvykle hlavy s povrchem 645 čtverečních centimetrů (100 čtverečních palců) a menší

Délka rakety

Délka rakety je vzdálenost od základny rukojeti ke konci hlavy rakety. Standardní raketa pro dospělé je 68,58 cm dlouhá (27 palců) a má zdaleka největší zastoupení na trhu. Prodloužené rakety (i o pár centimetrů více) mají zvýšený dosah a sílu a poskytují lepší podání a rotaci míčku. Poskytují však sníženou kontrolu nad míčem. Horší manévrovatelnost prodloužených raket je zvláště patrná při hře blízko sítě. Standardní rakety jsou dynamičtější. Rakety kratší než standardní jsou juniorské rakety. Při výběru raket pro děti jsou důležitým faktorem fyzické proporce dítěte. Výška a váha dítěte může přispět k tomu, že fyzicky dospělé děti by měly používat rakety o něco delší, než doporučuje výrobce.

Klasifikace podle délky rakety:

  • 27 palců (68,58 cm) a větší - pro dospělé tenisty
  • 26 palců (66 cm) – pro děti 10-12 let nebo 136-146 cm vysoké
  • 25 palců (63,5 cm) – pro děti 8-10 let nebo 128-136 cm vysoké
  • 23 palců (58,5 cm) – pro děti 6-8 let nebo 120-128 cm vysoké
  • 21 palců (53,5 cm) – pro děti 5-6 let nebo 112-120 cm vysoké
  • 19 palců (48,5 cm) – pro děti 4-5 let nebo 100-112 cm vysoké

Hmotnost tenisové rakety

Velmi důležitý faktor při výběru správné rakety. Hmotnost „dospělé“ rakety se může pohybovat mezi více než dvěma sty a více než třemi sty gramy. Tento parametr je primárně zodpovědný za stabilitu. Čím vyšší hmotnost, tím větší stabilita rámu. Měli bychom si pamatovat, že čím těžší raketa, tím těžší je švih. Je nutné zvolit takovou raketu, která nebude příliš těžká a umožní nám dobrou manévrovatelnost.

Shrnutí:

  • Začátečníci – měli by hledat rakety, které usnadňují švih. Muži – váha rakety by se měla pohybovat v rozmezí 270–290 gramů, ženy – 250–270 gramů.
  • Středně pokročilí hráči- měli by cílit na rakety o hmotnosti 280-300 gramů.
  • Pokročilí hráči - většinou volí rakety nad 300 gramů, někdy s možností individuálního zvýšení hmotnosti rakety pomocí závaží (olověné pásky) připevněných k rámu.

Vyvážení tenisových raket

Vyvážení rakety udává těžiště rakety. Měří se v centimetrech od konce rukojeti k temeni hlavy. V tomto ohledu lze rakety rozdělit na: Head-Heavy-HH, Head Light-HL, Evenly Balanced-EB. Dvě rakety se stejnou hmotností, ale rozdílným vyvážením, nám dávají během hry úplně jiný pocit. Rakety s těžištěm posunutým směrem k rukojeti mají lehčí hlavu a jsou lépe ovladatelné. Jsou vynikající při hře blízko sítě. Rakety s vyvážením Head-Heavy obvykle patří do skupiny lehkých raket. Posun těžiště směrem k hlavě má ​​za následek méně energie potřebné pro silný úder. Tento typ rakety umožňuje dynamický „švih“ během hry. Určeno spíše pro začátečníky. Vyvážené rakety mají rovnoměrně rozloženou hmotu. Nabízejí hráčům vyváženou sílu a kontrolu úderů. Rakety s vyvážením Head Light jsou obvykle těžké rakety. Jejich hlavy jsou lehčí. Výsledkem je méně dynamický „švih“, ale lépe kontrolované údery. Tento typ rakety volí nejčastěji pokročilí hráči.

Švihová váha (swingweight) tenisové rakety

Swingweight je pocit váhy rakety během celého švihu. Tento parametr závisí na váze rakety, vyvážení a aerodynamice (velikost hlavy).

Volba na základě tohoto parametru závisí na hráčově fyzické kondici a síle.

  • Silný, atletický hráč – vysoká švihová váha.
  • Hráč střední postavy – střední švihová váha.
  • Slabá, slabá postava – nízká švihová váha.

Tuhost rámu rakety

Tuhost rakety, míra deformace rámu při kontaktu s míčkem, se měří v jednotkách RA. Tužší rakety umožňují silnější údery, ale způsobují větší namáhání zápěstí. Flexibilní rakety poskytují větší kontrolu nad míčem a méně namáhají zápěstí.

Klasifikace podle pružnosti rámu rakety:

  • Flexibilní rámy < 60 RA – menší síla úderu, méně vibrací ovlivňujících zápěstí
  • Střední flexibilita rámu 60-69 RA – kompromis mezi pružným a tuhým rámem rakety
  • Tuhý rám >70 RA – větší síla úderu, více vibrací přenášených na zápěstí.

 Profil rámu rakety (tloušťka)

Rámy raket mají různou tloušťku. Některé mají stejnou tloušťku po celé délce, zatímco jiné se liší.

Rámy lze podle profilu rámu rozdělit do tří skupin:

  • Tenké rámy <23 mm - lepší pocit a menší síla a tlumení. Rakety s poměrně malou velikostí hlavy, těžké. Pro pokročilé hráče s plným švihem.
  • Střední rámy 23-25 ​​mm- univerzální. Asi 23 mm pro pokročilé hráče, asi 25 mm pro začínající tenisty se středně velkým švihem
  • Tlusté rámy >25 mm - horší pocit, vyžaduje málo vlastní síly, pro hru s krátkými švihy. Pro začínající hráče se špatnou technikou, pro starší tenisty, s drobnými poraněními ruky. Obvykle se jedná o rakety vylepšené o pokročilou redukci vibrací, která funguje při úderu.

 Design tenisových raket

Ještě před pár desítkami let se tenisové rakety vyráběly ze dřeva a postupem času se začal používat hliník. Hlavní vadou byla jejich váha, která ztěžovala manévrování, omezovala pohyb a bohužel vedla k mnoha zraněním. Postupem času se technologie výroby tenisového vybavení zdokonalovala.

V současné době se tenisové rakety vyrábí z:

  • hliníku,
  • grafitových kompozitů (grafit, tedy uhlíkové vlákno, s příměsí hliníku),
  • čistého grafitu,
  • grafitu s příměsí materiálů jako je Kevlar, Bor, Titan.

Hliníkové rakety jsou nejpružnější, ale také těžké a přenášejí na zápěstí spoustu vibrací. Nejsou proto příliš oblíbené mezi hráči, kteří spíše volí rakety z grafitových kompozitů, pouze z grafitu, nebo s již zmíněnými přídavnými materiály (Bor, Kevlar), které zajišťují lehkost a odolnost rakety. Výrobci tenisových raket mají své vlastní obchodní názvy pro materiály a technologie používané při výrobě jejich vybavení.

Hustota výpletu rakety

Nejběžnější hustota strun je 18/20 a 16/19 (poměr svislé a vodorovné). Existují také další typy jako: 18/19, 16/18, 14/18. V závislosti na výrobci mohou existovat různé provedení. Vzhledem k hustotě výpletu můžeme rozlišit dvě základní uspořádání: Otevřená hustota strun (méně strun, např. 16/19) a uzavřená hustota strun (husté uspořádání strun, např. 18/20)

Otevřená hustota výpletu:

a). Vyšší síla, ale menší kontrola míče,
b). Větší deformace výpletu v místě kontaktu,
c). Dává míči větší rotaci,
d). Má negativní vliv na životnost výpletu (rychlejší opotřebení výpletu díky snadnému pohybu výpletu v raketě),
e). Menší „tuhost“ výpletu,
f). Větší „sweet spot“ – ideální oblast úderu

Uzavřená hustota výpletu:

a). Menší síla, ale lepší ovládání,
b). Menší deformace výpletu rakety a tím menší dynamika hry,
c). Vyšší odolnost struny (potřeba vyplétat méně často, kvůli menší tendenci k praskání). Což vyplývá ze skutečnosti, že pohyb struny v „hustém“ výpletu je omezený,
d). Méně „rotace“,
e). Menší „sweet spot“ – ideální oblast dopadu.

Doporučené napětí výpletu

Výrobci uvádějí napětí výpletu (měřeno v kilogramech), kterým doporučují vyplétat své rakety. Obvykle jsou tyto informace umístěny na rámu rakety. Vysoké napětí struny poskytuje lepší kontrolu nad míčem, ale snižuje dynamiku a rotaci. Navíc zvýšení napětí výpletu způsobuje menší herní komfort, v důsledku nepříznivějšího účinku úderu se míček přenese skrz rám rakety na - obecně řečeno - tělo hráče. Slabší napětí výpletu snižuje kontrolu nad míčkem (často přirovnáváno k efektu katapultu). Získáme však vyšší dynamiku úderu a rotaci, protože míček je na výpletu delší dobu a více se „zakousne“ do rakety.

Velikost rukojeti (gripu) tenisové rakety

Důležitým detailem je správné přizpůsobení velikosti (obvodu) rukojeti rakety ruce hráče. Na raketě by měly být informace týkající se velikosti rukojeti rakety. Americká metoda popisuje obvod rukojeti čísly 0 až 5 (často se přidává písmeno L nebo G), zatímco anglická metoda popisuje velikost rukojeti v palcích od 4 do 4 5/8 palce. Velikost L(G) 0 odpovídá 4 palce, L(G) 1 - 4 1/8 palce, L(G) 2 – 4 1/4 palce, L(G) 3 – 4 3/8 palce, L(G) 4 – 4 1/2 palce, L(G) 5 – 4 5/8 palce. Správný úchop je ten, při kterém jste schopni vložit ukazováček druhé ruky mezi konečky prstů a eminenci palce (měkká masitá oblast ve spodní části palce). Nejběžnější velikosti gripů jsou L(G) 3 a L(G) 4. Malé ženy by si měly vybrat grip velikosti L(G) 1. Mladí lidé, ženy a malí/střední muži (tedy lidé s poměrně krátkými prsty) by měli používat úchopy velikosti L(G) 2, zatímco vysocí lidé (s dlouhými prsty) by měli používat úchopy L(G) 4 nebo L(G) 5 velikost. Pokud si nejste jisti, zda zvolit např. 3 nebo 4, prosím, pamatujte, že je bezpečnější koupit rakety s tenčím gripem a zesílit je pomocí omotávky - overgrip. Firma Head byla první společností, která použila tzv. „výměnné gripy“, takže si grip můžete zesílit nebo zeštíhlit podle svých potřeb.

 Na závěr

Na trhu existují desítky výrobců raket, každý z nich vyrábí stovky modelů tenisových raket. Každým rokem se na pultech objevují nové a nové modely raket – s novými technologiemi a novými barvami. Pravidla výběru vhodné rakety však mohou být zjednodušena, zejména pro začátečníky, pro které to může být první raketa v životě. Zjednodušení výběru je důležité, protože správný výběr může určit, zda u tenisu zůstanete a budete jím trávit svůj volný čas.

Na základě výše popsaných charakteristik parametrů raket by se měli nováčci při výběru rakety řídit následujícími pokyny:

1. Velká hlava rakety nad 660 centimetrů čtverečních (nebo 645 centimetrů čtverečních).

2. Standardní délka- 68,58 cm, nebo trochu prodloužená (1-2 cm).

3. Lehká raketa ne těžší než 280 gramů.

4. Raketa s vyvážením hlavy. Tedy přes 34-34 cm.

5. Nízký swingweight (pocit hmotnosti rakety během celého švihu).

6. Pružné rámy (méně než 60 RA) nebo středně pružné (60-69 RA).

7. Tloušťka rámu rakety - asi 25 mm nebo více.

8. Konstrukce rámu je obohacena o příměsi grafitových kompozitů a dalších moderních, lehkých a odolných materiálů, s technologiemi umožňujícími pohlcování vibrací. Pro maximální pohodlí a pocit z každého úderu se však doporučuje celografitová raketa.

9. Otevřená hustota strun – není příliš časté.

10. Doporučené napětí výpletu dle doporučení výrobce – střední nebo nižší.

11. Individuálně široká rukojeť. (Správný grip je ten, při kterém dokážete vložit ukazováček druhé ruky mezi konečky prstů a eminenci palce).

Grip je část tenisové rakety, kterou drží tenista v dlani. Velikost...více

Grip je část tenisové rakety, kterou drží tenista v dlani. Velikost gripu určuje jeho obvod. Na začátku tenisového dobrodružství máme často problémy s výběrem správné velikosti gripu rakety. Níže vám představíme řešení tohoto problému.

 americké značení

[inch / ≈ cm]

evropské značení
4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5


Výrobci neuvádí označení velikosti rukojeti v centimetrech. Abychom to usnadnili, převedli jsme palce na centimetry, abychom vám pomohli vybrat správnou velikost. Bude se vám to hodit, když si nebudete moci raketu vyzkoušet v obchodě, např. když si chcete koupit raketu v internetovém obchodě.

Informace o velikosti gripu se obvykle nachází na jeho spodní straně. Velikost gripu je velmi důležitá, ale na rozdíl od velikosti hlavy, kde nám různé velikosti dávají různé efekty během hry, obvod rukojeti musí přesně odpovídat velikosti ruky hráče. Jen tak má hráč jistotu, že jeho úchop bude pevný, raketa bude v ruce stabilní a zápěstí nebude přetížené.


První způsob lze provést bez rakety, pouze pomocí pravítka.

1. Narovnejte ruku a změřte vzdálenost od jejího středu ke konci prsteníčku.

2. Výsledek by měl být porovnán s tabulkou velikostí, kterou jsme uvedli výše, jakou velikost gripu mám zvolit.

raczka2lGsws3NSp1khS

 

Druhý způsob, při kterém si můžeme ověřit, zda je pro nás určitý úchop dobrý, bude fungovat pouze v případě, že máme na výběr z několika raket s různými velikostmi gripu. Pokud žádnou nemáte, můžete vždy použít raketu svého přítele a zjistit, zda je pro vás jeho grip dobrý.

1. Uchopte raketu jako na obrázku výše.

2. Pokud se ukazováček druhé ruky vejde mezi spodní část dlaně pod palce a konečky prstů, znamená to, že úchop má správnou velikost.

3. Pokud je mezi spodním koncem dlaně pod palcem a konečky vašich prstů příliš mnoho místa a váš ukazováček tento prostor nedokáže vyplnit, znamená to, že grip je příliš velký, a měli byste zvolit grip s menším obvodem.

4. Pokud se vám tam ukazováček nevejde, znamená to, že grip je příliš malý, a měli byste si vybrat raketu s větším obvodem.

raczkajwdBCCmxRNScD 

Objednávku zadáváte jménem společnosti registrované v EU, takže v našem obchodě jsou ceny za vaši objednávku zobrazeny bez DPH. Po provedení objednávky obdržíte spolu se zbožím fakturu s 0% DPH.